Miroslav Pilát

Italie- Toskánsko 2015

Email Tisk PDF

Cesta po Toskánsku s MD Consulting

1.den -sobota večer odjezd do Italie

2. den – neděle 7. 6.: Moltepulciano, Arrezzo, Cortona (90 km)

Příjezd do Itálie v ranních hodinách.
Dopoledne návštěva Montepulciana: středověké městečko na kopci je plné renesančních paláců, starobylých kostelů i kouzelných náměstí. Na procházce historickým centrem uvidíte domy významných šlechtických rodů ze 14. až 16. století. Poté budeme moci ochutnat zdejší proslulé víno v jednom z tradičních vinařství.
Z Montepulciana pojedeme severně do města Arezzo, které bývalo v minulosti významným etruským městem. Po prohlídce historického centra možnost individuálně prozkoumat místní restaurace, kavárny a historické památky – např. kostel San Francesco, kde se nachází snad nejznámější cyklus fresek v Itálii s názvem „Legenda pravého kříže“. 

3. den – pondělí 8. 6.: Cortona, Siena, San Gimignano (120 km) 

Po snídani krátká procházka Cortonou a odjezd do Sieny.
Cestou se zastavíme ve vinných sklepích, kde budete moci fakultativně ochutnat další vína. Společná prohlídka Sieny bude směřována hlavně na okolí náměstí Piazza del Campo sněkolika středověkými paláci a především nádherným Dómem Santa Maria Assunta. Individuální volno na oběd a prohlídky památek dle vašich preferencí, např. Museo Archeologico s nálezy etruské a římské civilizace v okolí města nebo pramen sv. Kateřiny, která je známá tím, že přiměla papeže Řehoře XI. k návratu z Avignonu do Říma.
Odpoledne přejezd do centra městečka San Gimignano, ubytování v hotelu, společná večeře. 

4. den – úterý 9. 6. 2015: Chianti, San Gimignano (120 km) 

Odjezd do oblasti Chianti, které dominují rozsáhlé vinice s jednou z nejznámějších italských odrůd vinné révy.
První zastávkou bude klášter Badia s vinařstvími Badia a Coltibuono. V 11. století byl na jednom z nejvyšších kopců vybudován románský klášter, kolem něhož mniši v průběhu staletí vysadili několik tisícovek akrů vinic. V roce 1810, kdy bylo Toskánsko pod nadvládou Napoleona, však museli mniši klášter opustit a sekularizované opatství spolu s přilehlými pozemky v polovině 19. století koupil bankéř z Florencie, předek dnešních majitelů. Prohlídka vinařství s malou ochutnávkou. 

Cestou z kláštera se krátce zastavíme u hradu Meleto, poté po příjezdu do Radda in Chianti bude volno na oběd a procházku městem plným obchůdků s lokálními pochoutkami.
Odpoledne se vrátíme do klenotu Toskánska – města San Gimignano. Uvidíme zejména středověké věžovité paláce v centru města a katedrálu z 12. století. Nedaleko centra se nachází zpola rozpadlý hrad Rocca s krásným výhledem na město.

5. den – středa 10. 6. 2015: Volterra, Pisa (100 km) 

Po snídani odjezd do města Volterra, proslulého nádhernými středověkými paláci a římskými vykopávkami. Navštívíme náměstí s Palazzo dei Priori a Dómem v pisánském stylu. Zajímavé je také Museo Etrusco s bohatými nálezy, Parco Archeologico a Teatro Romano z 1. st. n. l.
Po prohlídce Volterry se vydáme k dalšímu ze symbolů Toskánska – městu Pisa s Campo Santo a šikmou věží. Po krátké procházce centrem s historickými skvosty z období 13. - 16. st. se vydáme k areálu katedrály, baptisteria a šikmé věže. Během prohlídky bude volno na individuální oběd. Odpoledne ubytování v centru, volný program a individuální večeře. 

6. den – čtvrtek 11. 6. 2015: Lucca, Montecatini Terme (55 km) 

Odjezd do lázeňského města Lucca, dalšího skvostu italské historie, kde navštívíme románskou katedrálu San Martino a amfiteátr.
Po prohlídce města se přesuneme do města Montecatini Terme, 

7. den – pátek 12. 6. 2015: Florencie (55 km)

Odjezd do Florencie – kolébky renesance. Zde si dopoledne společně prohlédneme nejvýznamnější památky: kostel San Croce, Piazza dei Signoria, Casa del Alighieri, dóm Santa Maria del Fiore a Baptistériem, kostel San Lorenzo, kostel Santa Maria Novella, Galerii Uffici amost Ponte Vecchio. V podvečer se výhledem na pahorku Piazzale Michelangelo společně rozloučíme s Florencií i celým Toskánskem a vydáme se na cestu zpět do ČR. 

3/6 

8. den – sobota 13. 6. 2015: 

Noční přejezd do ČR, ráno příjezd do Brna, konec programu a služeb MD Consulting. 

Upozorňuji účastníky zájezdu,že je možno se přihlást na mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  k odběru DVD s výběrem fotografí Toskánsko 2015

 
You are here: