Miroslav Pilát

Cesta po Argentině a Chile

Email Tisk PDF
Moje druhá ,po Keni velká fotografická a turistická cesta
Argentina & Santiago de Chile
tango, národní parky, vinařství, ...
Termín: 9. – 25. 11. 2009

Cestovní program:
1. den – 9.11.:  Vídeň, odlet v 16:00 přes Paříž do Buenos Aires.
2. den – 10.11. Přílet do Buenos Aires v 9:45, transfer a ubytování v hotelu 562 Nogaró nebo podobném, odpočinek. Hotel 562 Nogaró Buenos Aires na Plaza de Mayo se nachází v historickém,
obchodním a finančním centru Buenos Aires. Mnohé z hlavních atrakcí města jsou do 100 až 200 metrů a desetiminutová procházka Vás přivede k památkám, nakupování i zábavě.
3. den – 11.11. Celodenní prohlídka
Buenos Aires, během které poznáte hlavní turistické cíle tohoto moderního velkoměsta: Plaza de Mayo – hlavní náměstí, které se nachází uprostřed Casa Rosada (hlavní prezidentská kancelář), Cabildo – koloniální radnice a velkolepá katedrála,
okouzlující ulice San Telmo známá především svými pestrobarevnými fasádami. Prohlídka města je zakončena návštěvou Palerma a velkolepých panských sídel a parků. V průběhu prohlídky bude oběd v místní restauraci, večer návštěva tradiční „Tango Show“ s večeří.
4. den – 12.11. Volný den na individuální prozkoumání Buenos Aires.
5. den – 13.11. Odjezd na letiště a odlet do oblasti La Rioja na západě
Argentiny. Ubytování v Naindo Park Hotel , večeře v typické místní restauraci s ochutnávkou barbecue.
6. den – 14.11 Odjezd do národního parku Ischigualasto. Tento park je znám především díky důležitým paleontologickým nálezům, které se rozkládají na rozloze více než 62.000 hektarů. Je zde možné najít pozůstatky mnoha dinosaurů, např. Rinocsaurus, Dicinodentes, Tocodontes a dalších, které zde odpočívají více než 225 mil. let.
7. den – 15.11. Výlet do národního parku Talampaya, který se rozprostírá na rozloze 215.000 hektarů. Jeho atraktivita je především ve skladbě a uspořádání jednotlivých kamenů a skal, které tvoří zajímavé scenérie.
8. den – 16.11. Odjezd do města San Juan. Cesta vede přes Guandacol se zastávkou na oběd v malém městečku Rodeo, které se nachází v blízkosti přehrady Cuesta del Viento, k obědu se bude podávat čerstvý pstruh. Po obědě pokračuje cesta až do San Juanu.
9. den – 17.11 Celodenní výlet do oblasti Callingasta – krátká prohlídka města, dále nádhernou krajinou And se zastávkou na Barreal v Calingasta Valley. Návštěva NP El Leoncito a astronomického centra „Cesto“.
10. den – 18.11. Návštěva a prohlídkavinařství Graffigna, které je jedním z nejvýznamnějších producentů vína v celé oblasti (vč. ochutnávky). Cesta pokračuje přes údolí Uspallata, jehož městské centrum nabízí mnoho způsobů a míst k ochutnání místních specialit. Údolí
bylo osídleno lidmi z kmene Huarpe před hispánskými časy. Nachází se tu také Las Bóvedas - několik historických staveb, které se dochovaly ve velmi dobrém stavu až dodnes. Toto místo je také významné tím, že se tu odehrála důležitá bitva v Chilské válce o nezávislost. Dále pokračujeme do údolí Potrerillos, kde je nádherný výhled na stejnojmenné jezero.  Večeře ve vinařství Escorihuela, založeném již roku 1884. Restaurace je především známá svým šéfkuchařem Francisem Mallmanem.

11. den – 19.11. Celodenní prohlídka města Mendoza. Začneme návštěvou známého „vinařství s mayskými pyramidami“ – Catena Zapata. Seznámíme se s výrobou vína, malá ochutnávka bude mezi více než 4000 dubovými sudy, které se používají na skladování světoznámých značek. Vyrábí se zde například Nicolás Catena Zapata, Catena Alta, Catena, Alamos. Dále navštívíme známé vinařství Lagarde, kde je naplánována procházka vinnými sady, uvidíme lisování vína, nerezové i tradiční dubové velmi staré sudy, které dodnes slouží ke skladování vín. Po prohlídce bude v budově z 19. století následovat testování ze dvou vín, která společně s podávaným sezónním jídlem okouzlí Vaše chuťové buňky. Odpoledne prohlídka města Mendoza včetně Área Fundacional (historické muzeum a Plaza de Pedro del Castillo), centra, hlavní avenue, náměstí Nezávislosti, Barrio Cívico (vládní a soudní budovy) a Emilo Civit Avenue, kde v místním parku odpočívá generál San Martin.
12. den – 20.11. Celodenní výlet do údolí UCO s panoramaty zasněžených vrcholků hor Cordon del Plata. Cesta začíná na jihozápadě při úpatí hor příjezdem do velmi specifického vinařství – Andeluna Cellars, které se zde nachází již od roku 1879, kdy rodina
Rutini založila první vinný sad. Nové vinařství se stejným názvem bylo založeno v roce 1995 v Tupungato a stalo se nejmodernějším svého druhu s kvalitou, která se vyvíjela více než 135 let. Prohlídka je zakončena krátkou ochutnávkou. Cesta dále pokračuje
směrem k horám kde se ve výšce více než 1.200 metrů nad mořem nachází vinařství Salentein. Vinařství je rozděleno do čtyř samostatných částí ve tvaru kříže. Po otestování místních speciálních vín je program zakončen na tajemném a magickém místě zvaném Posada Salentein.
13. den – 21.11. V brzkých ranních hodinách začne jedna z nejdelších, zato nejzajímavějších etap naší cesty. Cesta do Santiaga de Chile povede přes Andy, kde se ve výšce 3.000 m. n. m. naskýtá fascinující výhled do okolí, poté se silnice stáčí
a pokračuje do Cruz de Paramillo. Zastávky budou v malých vesničkách Picheuta, Polveradas a Punta de Vacas, které jsou snadno dosažitelné z městečka Los Penitentes (lyžařské středisko, nacházející se 167 km od Mendozy a kde je od června do srpna možnost lyžování). Dalším zastavením je známý Puente Del Inca (Most Inků) ve výšce 2.720 metrů nad mořem. Pod tímto přírodním mostem teče řeka Las Cueavas, která jej po staletíformovala společně s okolní nádhernou krajinou. Nedaleko od tohoto místa se nachází hřbitov
vysokohorských horolezců, z kterého je fascinující výhled na celé pohoří. Po překročení hranic s Chile navštívíte Inca Lagoon v Portillo, a první město na Chilské straně Los Andes. Cesta dále pokračuje přes tunel Chacabuco a přes území, kde se odehrála velmi významná bitva o nezávislost – Maipú. Zde armáda generála San Martina porazila španělskou armádu.
14. den – 22.11 Celodenní prohlídka Santiago de Chile. Mimo jiné navštívíte vládní palác „La Moneda“, muzeum předamerického umění s pozůstatky mnoha hispánských
kultur, včetně nejstarší mumie na světě. Následuje návštěva centra města: Plaza de Armád (hlavní náměstí), které je  obklopeno historickými budovami - Metropolitní katedrála, hlavní pošta a Národní historické muzeum. Prohlídka pokračuje přes Barrio Bellavista, kolem uměleckých galerií, restaurací, divadel a tanečních hal, do Cerro San Cristóbal – známé rekreační oblasti s fantastickým výhledem na celé město.
15. den – 23.11. Celodenní výlet do
historického Valparaiso (UNESCO) a do Viña del Mar (Zahradní Město). Cesta prochází nádherným údolím Casablanca, během výletu se také zastavíte v domově Pabla Nerudy La Sebastiana, kde se také nachází unikátní výhled na oceán, který tohoto světoznámého umělce inspiroval. Po krátké zastávce následuje návštěva Open Sky muzea, a dále cesta pokračuje k pláži Reneca.
16. den – 24.11 v 17:25 odlet zpět do Evropy (Paříž, Vídeň).
17. den – 25.11. Přílet do Vídně

 

 
You are here: